Crossloop heet voortaan PLUS Oudejaars Crossloop Vorden

PLUS Vorden komende jaren hoofdsponsor van de Oudejaars Crossloop Vorden

VORDEN – Afgelopen week hebben de stichting Oudejaars Crossloop Vorden en de PLUS uit Vorden een sponsorcontract getekend. De PLUS wordt voor 3 jaar hoofsponsor van de crossloop op 30 december en de crossloop heet vanaf nu PLUS Oudejaars Crossloop Vorden. Verder zijn er ook 3 nieuwe afstand sponsors. De 5 km cross wordt gesponsord door Running Center uit Zutphen, de 10 km door hotel Grand-Café de Gravin van Vorden en de 15 km door Univé Oost. 

Monique van der Voort gaf tijdens het ondertekenen aan: “Wij vinden het als PLUS Vorden belangrijk om het lokale verenigingsleven te ondersteunen. De Oudejaars Crossloop Vorden past daar perfect in want er lopen veel Vordenaren elk jaar mee en daarnaast wordt het geld dat overblijft geschonken aan Vordense goede doelen. Zo helpen we elkaar!” Wilbert Menkveld vult aan: “De opbrengst van de crossloop gaat dit jaar naar zwembad in de Dennen (www.zwembad-indedennen.nl), IJsvereniging Vorden (www.ijsbaan-vorden.nl) en de Vordense paralympisch atleet en wheeler Rens van de Waterlaat (www.instagram.com/rensrolstoel). 

Het zwembad in de Dennen ligt direct naast de start en finish van de Oudejaars Crossloop in Vorden. Het is een prachtig zwembad en veel lopers die meedoen met de Oudejaars Crossloop Vorden maken er graag gebruik van. Het openlucht zwembad wordt grotendeels beheerd door vrijwilligers, moet rondkomen zonder enige vorm van subsidie en dat is niet makkelijk. De IJsvereniging Vorden kan een bijdrage goed gebruiken voor onderhoud aan de kantine want het is lastig om, in tijden dat ijs in de winter geen vanzelfsprekendheid meer is, inkomsten te kunnen genereren in de winter. Rens van de Waterlaat is zich aan het voorbereiden op de Paralympische spelen 2024 in Parijs. Hij moet alle kosten voor levensonderhoud en materiaal zelf betalen. Met dezez bijdrage wil de organisatie hem helpen zijn droom te vervullen om deelname in Parijs mogelijk te maken.

De PLUS Oudejaars Crossloop Vorden zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 30 december 2023. Hardlopers uit de regio krijgen de kans het oudejaar sportief af te sluiten en te genieten van de prachtige bossen tussen Vorden en Lochem. De vrijwel geheel onverharde routes gaan over de mooiste paden van natuurgebied ‘Het Grote Veld’. De PLUS Oudejaars Crossloop biedt voor iedere loper een uitdaging. 

Er kan 5, 10 of 15 km gelopen worden, waarbij elke afstand één ronde betreft. Daarnaast is er de 1 km Kidscross voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Alle kinderen starten tegelijk en krijgen een herinnering! Na afloop van de cross kan er door de deelnemers worden nagepraat onder het genot van een gratis kopje koffie of thee (ranja voor de kinderen) en natuurlijk een heerlijke oliebol. En natuurlijk zijn er voor de snelste lopers per categorie mooie prijzen. Ook worden er prijzen uitgereikt in de 45+ categorie en is er voor iedere afstand een prijs voor de snelste man en vrouw uit Vorden. 

Alleen voorinschrijving
Inschrijven is alleen mogelijk via voor-inschrijven tot en met 29 december 18.00 uur via www.oudejaarscrossloop.nl. Er is geen na-inschrijven mogelijk op de dag zelf. Verder is er dit jaar ook een inschrijvingslimiet van 850 deelnemers. 

Meelopen proefloop
Dit jaar is er ook weer een proefloop van de 5, 10 en 15 km om bijvoorbeeld het parcours te verkennen of om een langere afstand te proberen. Dit zal plaatsvinden op zondag 10 december om 10.00 uur onder leiding van ervaren lopers. Het tempo zal zo zijn dat iedereen meekan. De kosten hiervoor zijn 3 euro, inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden hiervoor kan tijdens het inschrijven.

De organisatie nodigt iedereen van jong tot oud uit om ook deel te nemen aan de crossloop en eventueel ook aan de proefloop. Kortom schrijf je in voor 29 december 18.00 uur

Proefloop zondag 10 december 2023

Het is mogelijk om al kennis te maken met het parcours van de Oudejaarscrossloop. Iedereen is welkom om mee te lopen op de 5, 10 of 15 km. Op iedere afstand loopt iemand van de organisatie mee ter begeleiding. Tempo van de loop wordt aangepast aan de groep.
Je kunt je aanmelden voor de proefloop via het inschrijfformulier. De kosten voor deelname, en koffie of thee na afloop, zijn € 3 .

Datum: zondag 10 december 2023 om 10.00 uur
Locatie:
Voetbalvereniging Vorden
Oude Zutphenseweg 11
7251 JX Vorden

Het is mogelijk om gebruik te maken van de kleedkamers en kantine van VV Vorden.

Donatie opbrengst aan lokale doelen

De PLUS Oudejaars Crossloop Vorden was eind 2022 met 600 deelnemers een groot succes en hierdoor is er een mooi bedrag overgebleven. Dit bedrag is recentelijk gedoneerd aan drie lokale Vordense doelen. Voorzitter Gé de Jong mocht namens het Zwembad In de Dennen een cheque van 2.800 euro in ontvangst nemen. Dit bedrag zal worden gebruikt voor de tweede glijbaan die inmiddels bijna klaar is. Het zwembad moet rondkomen zonder subsidie van de gemeente en kan dus alle hulp goed gebruiken. De Schaatsverenging Vorden kreeg 300 euro. Voorzitter Arie Maalderink: “We kunnen dit geld goed gebruiken voor het onderhoud rondom de schaatsbaan”. 

De Vordense wheeler atleet Rens van de Waterlaat kreeg een cheque van 500 euro. Hij is zich aan het voorbereiden op de paralympische Spelen in Parijs volgend jaar. Hij wil zich dit jaar kwalificeren voor de 400 en de 800 meter op de baan. Hij was net terug van een trainingskamp in het buitenland en had tijd gevonden om ook even naar het zwembad te komen om zelf de cheque in ontvangst te nemen. Rens vertelt dat hij alles zelf moet betalen en alleen wat privé sponsors heeft. De kosten voor trainingskampen en materiaal zijn hoog dus hij was erg blij met dit bedrag. Echter extra financiële ondersteuning is zeker welkom. Wie Rens wil helpen om zijn grote droom te realiseren kan contact met hem opnemen via: rensvandewaterlaat@gmail.com. Ook alle kleine beetjes helpen.